Tisková zpráva QantoCup 2009

K 11. ročníku QantoCupu byla vydána pro média tisková zpráva, Vám přinášíme její úplné znění.

FESTIVAL FOTBALOVÉHO SRDCE - QANTOCUP 2009

Ve dnech 27.-28.června 2009 proběhne na fotbalovém stadionu TJ Slovan Moravská Třebová a fotbalovém hřišti v Mladějově již 11.ročník turnaje v malé kopané mužů a žen pod názvem FESTIVAL FOTBALOVÉHO SRDCE - QANTOCUP 2009. Jedná se o největší sportovně- společenskou událost svého druhu na území České republiky. Hlavní záštity nad akcí přijali předseda Českého olympijského výboru MUDr. Milan Jirásek a hejtman Pardubického kraje Mgr.Radko Martínek. Akce je pořádána ve spolupráci s Pardubickým krajem , městem Moravská Třebová a Českomoravským fotbalovým svazem. Česká televize uvede 30.července na programu ČT4 20 min.dokument - FESTIVAL FOTBALOVÉHO SRDCE.

V loňském 10.ročníku , který se konal na fotbalových hřištích ve Svitavách,Vendolí a Radiměři byla jako každoročně zapsána rekordní účast 156 družstev(146 družstev mužů +10 mužstev žen). Celkový počet přímých účastníků z 84 měst a obcí ČR a SR dosáhl počtu 1.509 hráčů. Poprvé se zúčastnila 2 družstva z Belgie(město Beverst). Na večerní společenskou akci (Jiří Zonyga-vítěz soutěže X-FAKTOR + disko)se přišlo podívat na 6.000 diváků. Vítězi fotbalových turnajů se stali muži futsalového klubu TANGO BRNO a děvčata KVĚTINKY s.r.o. PARDUBICE.

V letošním 11.ročníku budou opět překonány všechny rekordy. Celkový počet účastnických družstev přesáhne 170 týmů z 90 měst a obcí ČR, SR a Belgie. Největší počet družstev se zúčastní z měst Brno(12), Svitavy(11),Praha (9). Mezi startujícími budou týmy ze všech krajů České republiky vyjma kraje Karlovarského. Největší účasti zaznamenávají kraj Pardubický(44), Královehradecký(19) a Jihomoravský(16). Ze SR se zúčastní 16 družstev(Trnava,Trenčín,Banská Bystrica...).

Společenskou část v sobotu od 20.00 hodin budou zajišťovat skupiny WB Band, Kabát Revival a tradiční diskotéka. Celý program je otevřen nejenom pro účastníky turnaje, ale celou veřejnost zdarma.

Hlavní organizátor akce občanské sdružení HŘEBEČSKÁ AKADEMIE zajišťuje pro kvalitní průběh akce až 100 členný tým organizátorů,pořadatelů a rozhodčích(26). V čele organizačního výboru FFS 2009 stojí duchovní otec všech 11.ročníků a vůdčí osoba celých dvouměsíčních příprav p. Martin Vodička,prezident Hřebečské akademie,o.s. Generálním partnerem , který poskytuje pracovní,organizační a marketingové zázemí po celou dobu 11 let trvání turnaje je firma QANTO CZ s.r.o.

Zdeněk Cikrdle

přidáno 22.6.2009